Saturday, January 14, 2012

tetibe...

salam..

pehal tetibe aku rase sekarang ni asyik free..

padahal exam dah dekat..tu tandenye x study lagi..asyik on9 jer..

xpe la..dlu jarang sgt bukak blog ni..skarang asyik nk bukak jer..

saje je nk lepas gian menaip panjang..selalu bukak fb..taip "haha"..."hi2".."owh"...pendek sangat..

ni baru la boleh..emmmm..ntah pape post yg nih..maybe sebab aku bosan sangat..

ok by the way...selamat tahun baru diucapkan kepada diriku..moga cinta yang dibina sekukuh konkrit..amiinn sangat2....

nak citer sket la..aku kan baru abes test 1...perghh..markah xyah cakap la..teruk giler...lagi2 subjek yang penting macam kesihatan haiwan...sikit giler markah...xpe..test 2 nnt aku berazam nak baiki markah aku...biar kasik gempak sket..bru semangat nk amek final..kalau fail subjek tu abes la xleh amek yg no 2...markah subjek laen boleh dikatakan aku berpuas hati la..xde la tinggi tapi untuk orang tahap aku yang lemah ni..kire esok boleh la wat kenduri 3 ekor kambing..haha..

anyway...pengajaran yang aku dpt dari test 1 ni..kalau kite nak sesuatu tu..kite kne usaha..xleh leka...tu je..

sekian...bye2..

p/s : kata-kata hikmah pilihanku kali ini...(aku kenal Gandalf je..x kenal Dumbledore..)

Friday, January 13, 2012

Kamulah yang satu...

Salam..

Akhirnya aku jumpe jgak dgn orang yang paling layak terime lagu ni dari aku...dah lame aku tunggu..susah nak carik yang betul layak..tpi..terima kasih sayang...i'm so glad that u're mine.. :-)

If you're not the one, then why does my soul feel glad today ?
If you're not the one, then why does my hand fit yours this way?
If you are not mine, then why does your heart return my call?
If you you are not mine, would I have the strength to stand at all?

I never know what the future brings
But I know you're here with me now
We'll make it through and I hope
You are the one I share my life with

I don't wanna run away but I can't take it, I don't understand
If I'm not made for you, then why does my heart tell me that I am?
Is there anyway that I can stay in your arms?

If I don't need you, then why am I crying on my bed?
If I don't need you, then why does your name resound in my head?
If you're not for me, then why does this distance name my life?
If you're not for me, then why do I dream of you as my wife?

I don't know why you're so far away
But I know that this much is true
We'll make it through and I hope
You are the one I share my life with

And I wish that you could be the one I die with
And I pray that you're the one I build my home with
I hope I love you all my life

I don't wanna run away but I can't take it, I don't understand
If I'm not made for you, then why does my heart tell me that I am?
Is there anyway that I can stay in your arms?

'Cause I miss your body and soul so strong
That it takes my breath away
And I breath you into my heart
And I pray for the strength to stand today

'Cause I love you whether it's wrong or right
And though I can't be with you tonight
And though my heart is by your side

I don't wanna run away but I can't take it, I don't understand
If I'm not made for you, then why does my heart tell me that I am?
Is there anyway that I can stay in your arms?


p/s : you're my only one...

Wednesday, January 11, 2012

Sayang..

Salam..

Hati ini bukan untuk dipermainkan kerana sudah beberapa kali pecah terurai hanya kerana percintaan yang diibaratkan seperti kaca-kaca istana Nabi Sulaiman.

Pehal la tetibe ayat aku cam pelik je..mungkin sudah smpai mase aku nk luahkannye..

Ermm..hati manusia mane yang x lari daripada hendak menyukai atau mencintai seseorang..termasuk jugak aku…

Sayangku…sedarilah..sudah ku serahkan segala isi hati ku ini untuk sayang pelihara dengan penuh cermat…ku kini telah membuat keputusan untuk mengahwini diri sayang…tidak pernah ku bermain-main dengan perkataan kerana setiap perkataan itu adalah doa secara tidak lansung…

Ku tidak pernah atau akan atau terdetik untuk menyakiti hati orang yang telah membalas seruan hati yang kepingin untuk disayangi ini…hati ini hanya mahu diberi perhatian dan kasih sayang yang berpanjangan..

Seiring dengan itu..akan ku lakukan perkara yang sama terhadap sayang…menjagamu..melindungimu…memberi sepenuh perhatian terhadapmu…

Tapi hati ini pernah terdetik..adakah diriku ini sesuai untuk sayang…ku punyai kelemahan..namun ku sentiasa ingat bahawa setiap manusia ada kelemahan termasuk sayang..jadi ku mahu kita sama-sama menutup kelemahan itu dengan kekuatan cinta kita..

Ku hanya mahu sayang tahu yang ku amat, sangat, terlalu, sungguh menyayangi diri sayang..Ku sangat berharap cinta yang dibina ini berkekalan sehingga akhir hayat..sangat berharap..


p/s : hanya Tuhan je yang mengetahui betapa aku menyayangi dirimu..

Monday, October 31, 2011

Arsenal buat mase nih....


Buat setakat nih..pasukan Arsenal aku dah mule memberi keyakinan kat aku setelah persembahan yang sangat mengujakan sebelum ini...

Yela..mase permulaan kempen..diaorg maen teruk sgt..biase la..hilang ramai star kan..tapi bile dah beli dgn beberapa star laen..nampakla mule ade perubahan..walaupun bermula dgn slow..sebb nk carik persefahaman sesama ahli pasukan dulu...

ape2..tahniah kepada Arsene Wenger kerana sudah membuat keputusan yang bijak dengan membeli pemain2 yang sangat berkualiti dan sememangnya boleh membawa Arsenal kembali mengucup sebarang piala..Come On Boyyzz !!

Alex Oxlade Chamberlain ( cemerlang tapi masih belum buat permainan penuh untuk liga )


Gervinho ( tidak dinafikan seorang pemain yang cemerlang )


Andre Santos ( goyah pada permulaan, tapi mula menunjukkan penigkatan )


Per Mertesacker ( defender yang mantap...feveret aku !! )


Mikel Arteta ( pengganti terus kepada peranan Fabregas..sangat kreatif dan visi yang bagus )


Carl Jenkinson ( pemangku Bacary Sagna, tidak mengecewakan sewaktu dipanggil beraksi )


Park Chou Yong (masih belum membuat penampilan liga tapi golnya menentang Bolton di Piala Liga menunjukkan dia bukan seorang pemain yang boleh dipandang rendah )






Diaorang nih la pembelian Arsenal pada musim panas sebelum nih..Hope korang semue tolong la kembalikan kemenangan ape2 piala ke kelab Arsenal..GoGoGoGo..

Ok itu saje...


Ok..pengakuan..



Salam semue..pe kabo..

mmm..memang lame x bukak blog nih..memang aku bukak tadi..berhabuk cam almari aku..
actually aku nk wat satu pengakuan..

yang aku sudah berpunya..hehe..tu jer...I Love U sayang..

hihi

Thursday, October 27, 2011

Ku ke gEnting...


mmm...agak lame x update blog nih...
maybe malas...tapi xtau la ni tetibe je rase mcm tulis mnde..

cuti sem ni dah nak habes...aku bru je balik berholiday di genting...de byk gmbr..tpi xkan nk upload sume kan..



aku bernaseb baek r sebab pegi tyme tgh musim hujan..jadi keadaan di sana amat sejuk ye...cume kekadang tu kalau hujan x dpt la maen outdoor..tpi bez la..bru btol genting...sejuk ya amat...

ok la..tu je wat setakat nih..byezz..

Monday, August 15, 2011

Pegila..pegi la...


Salam semue...

Pegi la...pegi la...aku kesah ape ko nak keluar Arsenal.. (dalam hati sedih sgt..dah la aku minat Arsenal sebb player2 nih)

Gael Clichy => Manchester City


Fabregas => Barcelona


Poyo ar lu.....tapi aku tabik la ko..aku rase kalau ko xde..payah Arsenal nak hidup..
Hope ko "success" la kat Barca ko tuh...

Arsenal dah kehilangan kapten...tapi xpe la...inilah bola sepak...macam2 boleh berlaku...
So skarang nih aku nak tunggu sekor lagi mamat tuh...
Ko nak keluar ko cakap je la...xyah nak buat2 muke comel...

Sekian thnx u...



.

Sunday, August 14, 2011

Amali Fisio - second tyme..~


Salam semue..

Pada tarikh 15/8 aku menulis post nih..aku telah menghadiri satu Amali bagi subjek Fisiologi Haiwan...iaitu meng-REPEAT experiment minggu lepas yang tidak berape menjadi..susah nk dapat result...so mule2 pegi la kelas fisio pkol 9...

Bergerak ke kelas...dh pkol 9 lebih dah nie..

Sampai kelas, Dr Wong belom start lagi...macam biase la..tunjuk dia punye video2 tuh..kata2 semangat..dh stgh jam baru la start..ngeh3...Pkul 10 baru la bergerak ke Lab...Then kami dibahagikan kepada 4 kumpulan...


Ni antara ahlinye la..x semue masuk gambar...

Experiment ni memerlukan setiap seorang dari kami buat kerja...kalau x jd mcm minggu lepas..yela selalu mcm relax2..arini mmg kene tlong menolong...so kami bahagila group2 kecik..aku telah berpasangan dengan Jue dan Beatrice @ Beth...Aku memegang test tube no 1..Jue no 2 dan Beth si pem-Boiler..


Ini dia Jue..test ube 2..


dan Beth...pem-Boiler 1 dan 2...

Banyak la procedure dia...kalau aku nak tulis nih memang panjang...better buat teros report..haha..So ade la tugas2 selain dari heat test tube...macam..


Fahmi si penjaga Iodine..Benja (kanan) pemegang test tube dan pemboiler juga...


Sam si penitik larutan biru..ape ntah name die..

Rabi, dia prepare solution2 tuh mase awal2...dia pon pemegang test tube..


Kak Mas...pencuci segala test tube yang dah digunakan...basuh2...


And then ade la jgak pemegang test tube serta pem-Boiler yang lain...seperti berikut..


Shirley (kiri)...dan Uma (si pencatat segala result merangkap ketua group kami)..ngeh3..



Fawwaz dan Izzati @ Mek....pemBoiler dan pemegang test tube...


dari kanan : - Ayie, Syikeen pemegang test tube..dan Minem si pemBoiler..

Tgok gambar atas nih....biase la..dah habes experiment...ade la buat experiment sendiri2..ntah ape ntah diaorang maen campur2 je...dapat la solution bawah nih..



dah macam air teh je...


Akhirnye...setelah bekerja keras...dapat la jgak result yang diinginkan...kami pon balik...


Thats all...Bye..~~~


ps : - ade sorang lagi ahli group..Minie..tapi xde lak gambar die...sori minie... :-)
.

Tuesday, August 9, 2011

Sedetik sebelum Test Nutrition...



Salam semue...

Kan aku semalam exam nutrition...
Punyela cam ape soalan..dah la majoriti aku x dpt jawab dengan betul..

Kirenye xde soalan la yang aku kompem dapat markah penuh..dapat markah pon blom tentu..

Maybe tu test yg first..so mungkin ak berdebar sikit kot..tu yang macam payah sikit nak jawab ( ape punye alasan la)

Juz nak share sikit la beberapa gambar yang aku ade amek beberapa saat,detik,minit sebelum exam tuh..haha




Ni la dia dalam buku note aku..Animal Nutrition..nak bace dari sini x cukup information..so pegi la library...zzzz


Alamak..banyaknyer buku nak pilih...mane satu yer..


Mane satu ye nak pilih ni ?


macam ok je nih...


Buku pilihan pertama..


Buku pilihan kedua...


Buku pilihan ketiga...


Ini dia Sharizan di bahagian dorsal ku...tekun belajar...


Hanif Hayyi di right lateral ku...study2....


Fawwaz di left lateral ku...sedang memberi makan toyol...hehe..



OK THATS ALL....LEPAS NI STRIVE FOR..


Pengenalan kepada komputer...susah tuh...



Anatomi Haiwan...lagi susah..beribu2 name ade...



dan Statistik...susah wo..
(kenape gmbr ni ? teke r..hehe)



OK BYE !!



.

Arsenal new-signing..

Salam semue...buat kali ni pule...

Kalau anda anda ade bace post yg seblom2 ni...
aku ade tulis tentang Arsenal pada musim 2011-2012..
yang tertera di situ...ade 2 player baru..

Ni balik2 exam yg stress...Mad Cow Disease pon aku x tau..tension btol la..
aku bukak la tenet tros tgok web official Arsenal..

Last2 ade berite gembira memberitahu bahawe seorang player baru bername Alex Oxlade-Chamberlain telah join Arsenal..Beliau adalah seorang penyerang atau pemain sayap...so skarang dah ade 3 player baru...sabar2..Arsene Wenger cakap ade player dia nk beli lagi..so aku memang x sabar2 nak tunggu..

Ape2 pon selamat maju jaya kepada Chamberlain...berikut adalah antara gambar2 beliau..


Chamberlain in away kit


Chamberlain in home kit


hensem....ke ?


yeah !! tu dia..


Chamberlain : Saya akan menjadi penyerang terbaik untuk Arsenal..
(memandai je aku reke..hehe)






OK THAT ALL...SEE U IN THE OTHERS POST...






.